Мальдіви відкриваються для туристів з 15 липня

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Мальдівська Республіка відкривається для туристів з середи, 15 липня. Для вʼїзду в країну не потрібен тест на коронавірус або самоізоляція. Про це йдеться у повідомленні Міністерства туризму країни.

До поїздки потрібно буде лише підтвердити бронювання в готелі, на круїзному кораблі або на курорті, який зареєстрований у Міністерстві туризму Мальдівської Республіки. Всі вони будуть відкриті для бронювання з 15 липня.

Єдине обмеження стосується готелів — не можна буде їх змінювати під час поїздки.

Місцеві органи охорони здоровʼя можуть проводити вибіркове тестування, яке буде повністю безкоштовним для гостей. Всі дані занесуть в медичну декларацію, яка оформляється відразу ж при вʼїзді в країну. Якщо для повернення на батьківщину або подальшої подорожі туристу будуть необхідні результати тесту на коронавірус, його можна буде зробити при виїзді з країни.

Зазначимо, що через пандемію Мальдівська Республіка була закрита для туристів з 27 березня.

  • На початку пандемії на Мальдівах відкрили перший у світі острівний курорт для ізоляції туристів, які можуть виявитися носіями коронавірусної інфекції COVID-19.
  • МЗС розробило карту подорожей під час пандемії, щоб українці змогли планувати поїздки за кордон.
  • Європейський Союз наприкінці червня визначив 14 країн, для яких з 1 липня відкриє свої зовнішні кордони. України у списку немає. Але перелік переглядатимуть що два тижні.