Житель Мінська заразився коронавірусом в ізоляторі. Його та ще 37 людей тримали у чотиримісній камері

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Житель Мінська Максим Довженко, якого 11 серпня затримав ОМОН, заразився коронавірусом в ізоляторі на Окрестіна. Також лікарі зафіксували в нього численні побої. Про це він розповів TUT.by.

Довженко розповідає, що перед посадкою в автозак затриманих змушували повзти до дверей на колінах. Стоячи на колінах, вони провели на вулиці п’ять-шість годин. А тих, хто скаржився на затерплі ноги, ОМОН бив кийками. «Коли я попросив про медичну допомогу, до мене підбіг співробітник у майці з написом «ОМОН», вдарив по голові та запитав: “Допомогло?”», — пригадує затриманий.

За його словами, з ним у камері ізолятора перебували ще 37 осіб. «Один з них прямо говорив, що у нього коронавірус, він перебував на самоізоляції, вийшов купити сигарети — і його забрали. Але співробітники ізолятора на це ніяк не реагували, тільки лякали, що після цього у нас не тільки COVID-19 буде», — розповів хлопець.

  • У Білорусі з 9 серпня тривають протести проти переобрання президентом Олександра Лукашенка. Люди вимагають перевиборів, звільнення всіх політичних вʼязнів, покарання для силовиків і, найголовніше, відставки Лукашенка.
  • 25 серпня в Білорусі неофіційний День незалежності. Опозиція пропонує відзначити свято масовими мітингами в усіх містах.