МОЗ оновив правила навчання в школах в умовах карантину

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністерство охорони здоровʼя оновило правила для навчання в школах в умовах пандемії. Про це на брифінгу заявив міністр охорони здоровʼя Максим Степанов.

Учням 1—4 класів дозволять ходити в школах без медичних масок або респіраторів. Якщо хоча б один учень заразиться коронавірусом, то весь клас повинен йти на самоізоляцію.

У «помаранчевих» зонах педагогам рекомендують носити захисні щитки, а в «жовтих» і «зелених» зонах — просто дотримання соціальної дистанції.

Антисептики повинні бути тільки на вході до шкіл. Усередині школи учні та викладачі повинні мити руки після кожного уроку.

Степанов зазначив, що зміни обговорювалися з педагогами та міжнародними партнерами. Всі правила будуть опубліковані на сайті Міністерства охорони здоровʼя найближчим часом.

  • У Міністерстві освіти і науки розповіли, що для шкіл маски і антисептики для навчання під час карантину буде закуповувати місцева влада.
  • Міністерство охорони здоров’я 30 липня оприлюднило постанову головного санлікаря про правила навчання у школах та університетах на період адаптивного карантину.
  • Раніше в. о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет заявив, що відомство розробляє запасні варіанти навчання з 1 вересня на випадок погіршення епідемічної ситуації. Зокрема, у відомстві розглядають варіант змішаної форми навчання для школярів із 1 вересня — частково офлайн, частково онлайн або відвідування школи позмінно.