У Білорусі ОМОН затримав членів опозиційної Координаційної ради

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Білорусі ОМОН затримав членів опозиційної Координаційної ради

Ольга Ковалькова.

Белапан

У Мінську біля тракторного заводу (МТЗ) ОМОН затримав членів президії Координаційної ради — довірену особу опозиціонерки Світлани Тихановської Ольгу Ковалькову та представника страйкарів МТЗ Сергія Дилевського. Про це повідомляє TUT.by.

Міліція Мінська повідомила, що зазначених осіб затримали в рамках адміністративного процесу — їх звинувачують у спробі організації митінгу на заводі.

Відомо, що Ковалькова приїхала до прохідної Мінського тракторного заводу, щоб зустрітись та підтримати робітників заводу, які страйкують. Незабаром до місця зустрічі підʼїхав автозак з ОМОНом, підійшли люди в цивільному. Вони сказали страйкарям, що захід не санкціоновано, вони порушують громадський порядок.

Ковалькову та Дилевського силовики посадили в автозак та відвезли, інших працівників затримувати не стали.

  • 18 серпня у штабі опозиційного кандидата в президенти Білорусі Світлани Тихановської сформували склад Координаційної ради, яка буде займатися процесом передачі влади. 19 серпня вона провела перше засідання після визначення складу президії.
  • Загалом до складу Координаційної ради увійдуть 70 осіб. Усі вони повинні бути громадянами Білорусі та фізично перебувати у країні. Також допускається можливість переобрання складу президії та її керівника. Сама Тихановська виступатиме в раді гарантом передачі влади.
  • 20 серпня проти Координаційної ради прокуратура розпочала провадження за «захоплення влади».