В Україні знизилась кількість добових випадків зараження коронавірусом. Усього виявили 1 987 випадків

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
В Україні знизилась кількість добових випадків зараження коронавірусом. Усього виявили 1 987 випадків

Barcroft Media / Contributor

В Україні за останню добу зафіксували 1 987 нових випадків коронавірусу, що менше порівняно зі статистикою за попередню добу, яка вважається антирекордною. Про це повідомляє РНБО.

За останню добу в Україні від ускладнень хвороби померло 27 осіб, одужало 500. Усього виявлено 104 тис. випадків коронавірусу, 2 271 людина померла за весь час.

За кількістю нових випадків лідирують Київ, Чернівецька та Львівська області. Найменше нових хворих у Луганській, Херсонській та Полтавській областях. Цієї доби в усіх областях виявили нові випадки зараження.

У Києві, як заявив мер Віталій Кличко, ситуація стає тривожною.

«За минулу добу в Києві — 307 випадків захворювання коронавірусом! 18 з них — у дітей. Такої кількості виявлених хворих на добу у нас ще не було», — цитує мера Інтерфакс.

На сьогодні в столиці вже 11 814 підтверджених випадків коронавірусу. Зараз у стаціонарах перебувають 558 хворих, з них 105 у тяжкому стані, 9 — під апаратами ШВЛ.

  • У Чернівцях скасували урочистості до Дня Незалежності. Місто в «червоній» зоні.
  • 22 липня Кабінет міністрів продовжив дію адаптивного карантину в Україні до 31 серпня.
  • В Україні діють нові правила карантину. Міністерство охорони здоров’я запроваджує розподіл країни на чотири зони: «зелену», «жовту», «помаранчеву» і «червону». У кожній з них діятимуть різні обмеження залежно від ситуації з коронавірусом, найбільш мʼякі — у «зеленій».
  • ВООЗ розраховує, що пандемія коронавірусу завершиться менш ніж за два роки.
  • Президент Молдови Ігор Додон готовий першим у своїй країні випробувати російську вакцину від коронавірусу.
  • Російська вакцина ще не пройшла третій етап випробувань. На третій фазі випробування вакцини виявляють її ефективність для різних груп населення та шукають пропущені побічні ефекти. Кілька вакцин світу наразі проходять тестування саме на цій фазі. Ці дослідження можуть тривати до 4 років, і лише чверть усіх препаратів їх проходять. На останній, четвертій фазі вакцину тестують на тисячах інфікованих людей для вивчення відтермінованих ефектів.