В Ірландії міністр та сенатор подали у відставку після вечері у гольф-клубі попри карантин

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
В Ірландії міністр та сенатор подали у відставку після вечері у гольф-клубі попри карантин

Посередині міністр сільського господарства Ірландії Дара Каллеарі.

Wikimedia

В Ірландії міністр сільського господарства Дара Каллеарі та сенатор Джеррі Буттімер подали у відставку після вечері у гольф-клубі, на якій була 81 людина, із порушенням карантину. Про це повідомляє Independent.

У Twitter Каллеарі вибачався за свій вчинок та заявляв, що не мав відвідувати захід. Зазначимо, що він пробув на посаді всього 37 днів. Його попередника звільнили через керування авто в нетверезому вигляді.

У своєму листі сенатор Буттімер сказав, що його участь у заході «скомпрометувала уряд у той час, коли люди у всіх шарах ірландського суспільства роблять все можливе, щоб убезпечити себе під час цієї глобальної пандемії».

«Це була ненавмисна, але серйозна помилка в прийнятті рішення щодо відвідання заходу. Я не повинен був бути присутнім на вечері, і заявляю про свій відхід з посади», — заявив політик.

Міністр охорони здоровʼя країни Стівен Доннеллі заявив, що цей інцидент не можна пробачити: «Це не можна вибачити. По всій країні від коронавірусу гинуть люди. Як мінімум, ірландці повинні бачити, що члени Ерахтасу дотримуються правил карантину».

Разом з тим 18 серпня уряд Ірландії оголосив про посилення карантину — обмеження на громадські збори та заборона на проведення офіційних або неофіційних заходів або вечірок у ресторанах, кафе та готельних ресторанах.