До Дня Незалежності підрозділи МВС переходять на посилений режим. Задіють 4,5 тисячі осіб

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Напередодні Дня Незалежності, з 22 серпня 4,5 тисячі працівників Нацполіції, Нацгвардії та Держслужба з надзвичайних ситуацій перейдуть на посилений режим роботи.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

Поліція і Нацгвардія працюватимуть на масових заходах та маршах (ветеранів), які заплановані на 23 і 24 серпня. Також будуть працювати ситуаційні центри, а правоохоронці стежитимуть за виконанням протиепідемічних заходів.

Голова Нацполіції Ігор Клименко заявив, що під час масових заходів будуть працювати поліцейські намети, де учасники акцій зможуть отримати воду і необхідну допомогу.

  • Кабінет міністрів затвердив план святкування Дня Незалежності України. Святкові заходи 24 серпня заплановані на Михайлівській і Софійській площах, а не на Хрещатику і Майдані Незалежності, як було раніше.
  • Також відбудуться церемонії покладання квітів до пам’ятників і місць поховань українських борців за незалежність, героїв Небесної сотні і військових, які загинули на Донбасі.
  • Військовий парад цього року не проводитимуть, але ветерани війни на Донбасі і волонтери пройдуть маршем у Києві. Відділення банків не працюватимуть протягом трьох днів. Також змінюється графік роботи відділень «Укрпошти».
  • У Чернівцях скасували урочистості до Дня Незалежності. Місто в «червоній» зоні.