У Києві завершили спорудження флагштока для найбільшого прапора України. Його піднімуть напередодні Дня Незалежності

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Києві на території Національного музею історії України у Другій світовій війні завершили спорудження 90-метрового флагштока, на якому піднімуть найбільший державний прапор в країні.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Навколо 32-тонного флагштока сьогодні закінчили установку елементів підсвічування. Урочистий підйом полотнища (16 на 24 метри) планується провести в День державного прапора, 23 серпня, напередодні Дня Незалежності.

У Києві святкові заходи 24 серпня заплановані на Михайлівській і Софійській площах, а не на Хрещатику і Майдані Незалежності, як було раніше. Також пройдуть церемонії покладання квітів до пам’ятників і місць поховань українських борців за незалежність, героїв Небесної сотні і військових, які загинули на Донбасі.

Цього року військових парадів не буде, але ветерани війни на Донбасі і волонтери проведуть свій марш у Києві, як у минулому році (тоді марш зібрав майже 12 тисяч осіб).

  • 20 серпня в Києві на Михайлівській площі відкрили оновлену Стіну памʼяті героїв, на якій зображені фото 4,5 тисячі загиблих і вбитих українських воїнів. Стіну освятив митрополит Православної церкви України Епіфаній.