Лукашенко підтвердив, що замінив білоруських журналістів-протестувальників на російських та заговорив про «українських шахтарів»

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Лукашенко підтвердив, що замінив білоруських журналістів-протестувальників на російських та заговорив про «українських шахтарів»

tut.by

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко підтвердив, що на «Белтелерадіокомпанії» працюють журналісти з Росії.

Про це пише БелТА.

«Святе місце порожнім не буває. У нас в Росії працюють близько 60 тисяч так званих заробітчан. На різних посадах, навіть у політиці. Росіяни нам претензій не висувають. Треба розуміти, що тебе ніде не чекають, конкуренція велика. Я попросив росіян: дайте нам 2—3 групи журналістів про всяк випадок. Це шість чи дев’ять осіб із найбільш просунутого телебачення. І наша молодь нехай подивиться, як працюють. Ми росіянам не платимо взагалі», — заявив він.

Водночас Лукашенко запевнив, що ці групи ще не приїхали.

«Тому не треба про літаки, що тут нам перекидають росіян та інше. Нам стільки і не треба. Ясно, хто нагнітає обстановку. Ситуація стабілізувалася. Хто хоче, той працює. Хто не хоче, той не працює. А росіян я навіть запросив: дайте мені одну групу в пул президента, щоб бачили, як вони працюють. І я знаю цих людей. Телебачення нормальне» , — додав політик.

Наостанок Лукашенко пригрозив працівникам «Білоруськалію», що замінить їх фахівцями з України.

«Що ви страйкуєте? Добре, страйкуєте — добре. Я команду директору: не треба за ними бігати. У нас у Солігорську 2 тисячі людей, які бажають працювати на «Білоруськалії». Вони прийдуть. Чи не вони прийдуть — в усьому світі безробіття. Приїдуть із України шахтарі. Їх море — безробітних», — наголосив він.

  • У Білорусі з 9 серпня тривають масові протести проти фальсифікацій на виборах. За даними ЦВК, Олександр Лукашенко набрав 80% голосів, а за даними спостерігачів, правозахисників і активістів — у Лукашенка не більше ніж 10% і перемогла на виборах Світлана Тихановська. Згодом вона виїхала з країни до Литви.
  • Євросоюз не визнає результатів виборів і ввів санкції проти Лукашенка та його оточення.
  • Через результати виборів в країні вже понад тиждень тривають страйки на заводах і підприємствах. В адміністрації Лукашенка оцінюють збитки від протестів у Білорусі у $500 млн.
  • 20 серпня платформа «Голос» оприлюднила звіт про вибори в Білорусі. Результати істотно відрізняються від офіційних — вибори сфальсифіковані.