Словенія внесла Україну до «червоного» списку. Що зміниться для українців?

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Словенія внесла Україну до «червоного» списку. Що зміниться для українців?

Creative Commons / Pixabay

Словенія внесла Україну до списку країн «червоної» зони.

Про це повідомляється на сайті уряду Словенії.

«14-денний карантин призначається всім особам, які в’їжджають до Словенії та постійно або тимчасово мешкають у країні, внесеній до «червоного» списку, а також усім особам, незалежно від їхньої національності або країни проживання, які прибувають до Словенії з цих країн», — йдеться в указі.

Таким чином, туристи з України повинні будуть пройти 14-денну самоізоляцію. Винятком є особи, які мають посвідку на проживання в Словенії або володіють нерухомістю у цій країні.

Нові правила набудуть чинності 21 серпня.

Загалом у «червоній» зоні 74 країни, зокрема Хорватія, Чорногорія, Албанія, Ізраїль, Іспанія, Румунія, Молдова, Росія, Вірменія, Китай, а також Греція.

У «зеленій» зоні лише 19 країн: Угорщина, Естонія, Фінляндія, Латвія, Литва, Ліхтенштейн, Словаччина, Італія, Грузія, Нова Зеландія, Руанда, Уругвай, Сан-Марино, Ватикан, Німеччина, Норвегія, Австрія, Кіпр, Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії.

  • Станом на 21 серпня в Україні зареєстрували понад 100 тисяч випадків зараження коронавірусом. Другий день поспіль кількість виявлених хворих перевищує 2 тисячі осіб.
  • В Україні діють нові правила карантину. Міністерство охорони здоровʼя вводить поділ країни на чотири зони: «зелену», «жовту», «помаранчеву» і «червону». У кожній з них будуть діяти різні обмеження залежно від ситуації з коронавірусом, найбільш мʼякі — у «зеленій».
  • У липні в Росії заявили, що розробили вакцину від коронавірусу — її вже погодилися виробляти у Бразилії. Вакцина ще не пройшла розширені випробування, які зазвичай потрібні для доведення ефективності перед ліцензуванням, що є серйозним порушенням наукового протоколу.