В Австралії шукачі золота знайшли два самородки вагою понад 3,5 кг

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

На півдні Австралії у штаті Вікторія золотошукачі на історичних копальнях знайшли два величезних самородка вартістю 350 тисяч австралійських доларів ($250 тисяч). Про це повідомляє CNN.

Вага самородків — 3,5 кг.

Їх за лічені години пошуків знайшли геологи Брент Шеннон і його зять Ітан Уест. Чоловіки місяцями чекали дозволу, аби розпочати пошук золота у цьому районі. За словами Шеннона, вони були переконані, що їм вдасться щось знайти, адже працювали на ділянці недоторканої землі, «отже, там ніхто нічого не добував».

Уест розповів, що це «найприголомшливіша» його знахідка, адже до цього він 4 роки займався пошуками й назбирав тільки монети.

Місцеві жителі розповіли CNN, що золото в цьому регіоні постійно знаходять з 1851 року.

Наприкінці липня шахтар із Танзанії вдруге знайшов під землею дорогоцінний танзаніт. 52-річний Саніну Лаізер у кінці червня добув два шматки вагою 9,2 і 5,8 кг, за що отримав від держави $3,4 млн. Тепер він знайшов танзаніт вагою у 6,33 кг.

Зараз фахівці оцінюють вартість нової знахідки, цього разу виплата буде меншою. Сам шахтар вже заявив, що влаштує з цього приводу велику вечірку.