Кремль заявив про пряме втручання у справи Білорусі. Але з чийого боку — не сказав

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Кремль заявив про пряме втручання у справи Білорусі. Але з чийого боку — не сказав

Сергій Моргунов / «Бабель»

В адміністрації президент Росії заявили, що фіксують пряме втручання у внутрішні справи Білорусі.

Про це пише TUT.by.

«Я не буду конкретизувати ці сили, ці країни. Ми констатуємо, що непряме і навіть пряме втручання має місце. Ми стурбовані у звʼязку з цим», — сказав прессекретар Путіна Дмитро Пєсков. Він зазначив, що проблеми в країні повинні вирішувати самі білоруси — через діалог.

За його словами, діалог з білоруською опозицією з боку Росії, або інших країн був би втручанням у справи країни. Пєсков додав, що Кремль веде діалог з Євросоюзом і «послідовно доводить позицію про неприпустимість зовнішнього впливу» на події в Білорусі.

  • У Білорусі з 9 серпня тривають масові протести проти фальсифікацій на виборах. За даними ЦВК, Олександр Лукашенко набрав 80% голосів, а за даними спостерігачів, правозахисників і активістів — у Лукашенка не більше 10% і перемогла на виборах Світлана Тихановська. Згодом вона виїхала з країни в Литву.
  • Силовики застосовують проти людей надмірну силу і багатьох калічать. Всього затримали понад 7 тисяч осіб, загинули щонайменше чотири людини.
  • Лукашенко доручив Міністерству закордонних справ попередити глав інших держав про відповідальність за «розпалювання безладів». Серед тих, кого потрібно попередити, виявився і президент України Володимир Зеленський. Крім цього стало відомо, що в останній розмові з президентом Росії Володимиром Путіним Лукашенко просив того передати канцлеру Німеччини Ангелі Меркель прохання не втручатися у справи Білорусі.