У Білорусі невідомі облили фарбою будинок звільненого директора театру, який підтримав протести. Він розповів про погрози

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
У Білорусі невідомі облили фарбою будинок звільненого директора театру, який підтримав протести. Він розповів про погрози

tut.by

Уночі невідомі облили фарбою будинок звільненого директора театру Янки Купали та члена опозиційної Координаційної ради Павла Латушка.

Про це пише TUT.by.

На фото з місця події видно, що його будинок облили червоною та білою фарбами. Він також розповів, що почав отримувати погрози.

«Я не ночував вдома кілька днів. Моя мама, яка тимчасово жила зі мною, поїхала з Білорусі. У мене немає таких планів, хоча тільки вчора я отримав кілька погроз і пропозицій негайно покинути Білорусь. Мене «попередили» про рішення: затримати мене в жорстокій формі із застосуванням максимального насильства. Мені навіть запропонували чартерний рейс в одну з країн, а також дипломатичну машину, щоб я міг одразу покинути Білорусь і не включатися до роботи Координаційної ради», — пояснив Латушко.

За його словами, останню погрозу він отримав ввечері 19 серпня.

«Неодноразово наводилися приклади того, як правоохоронні органи ставляться до людей, які підтримують іншу позицію. Наведено приклади жорстоких побоїв, госпіталізації після такого підходу», — зазначив він.

  • Уряд Білорусі звільнив генерального директора Національного академічного театру імені Я. Купали Павла Латушка. Він став одним з перших керівників, які відкрито висловилися проти насильства силовиків під час акцій протесту. Актори театру теж виступили з різкою критикою дій силовиків і вимагали перерахувати голоси на виборах президента. Вони заявили, що перемога Олександра Лукашенка сфальсифікована.
  • 18 серпня у штабі опозиційного кандидата в президенти Білорусі Світлани Тихановської сформували склад Координаційної ради, яка буде займатися процесом передачі влади. Після визначення складу президії 19 серпня вона провела перше засідання. Латушко увійшов до президії цієї ради.