«Порушені підвалини системи». Помічник Лукашенка озвучив суму збитків економіки Білорусі через страйки

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Порушені підвалини системи». Помічник Лукашенка озвучив суму збитків економіки Білорусі через страйки

Радыё Свабода

Збитки від протестів в Білорусі вже сягнули $500 млн.

Про це повідомляє агентство БЕЛТА.

«Поточний збиток вже становить не менше $500 млн. Відстрочений обчислюється мільярдами. Порушені підвалини створюваної роками системи зарубіжного кредитування, постраждала інвестиційна привабливість країни», — сказав помічник самопроголошеного президента Білорусі Валерій Бєльський.

На відновлення майна після протестних акцій, за словами Бєльського, витратили 500 тисяч білоруських рублів (5,5 млн гривень).

«У протестів немає вагомих причин, але є вагомі наслідки. Республіка Білорусь — налагоджений механізм роботи економіки і соціальної сфери. Збалансований за роки державного будівництва. Збої в його роботі не обіцяють нічого хорошого ані білоруському народу в цілому, ані представникам якоїсь соціальної групи», — резюмував Валерій Бєльський.

  • У Білорусі з 9 серпня тривають масові протести проти фальсифікацій на виборах. За даними ЦВК, Олександр Лукашенко набрав 80% голосів, а за даними спостерігачів, правозахисників і активістів — у Лукашенка не більше 10% і перемогла на виборах Світлана Тихановська. Згодом вона виїхала з країни до Литви.
  • Через результати виборів у країні вже понад тиждень тривають страйки на заводах і підприємствах.