Українські музиканти записали пісню на підтримку протестів у Білорусі. У кліпі знялися Сенцов і Притула

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Український гурт БЕZ ОБМЕЖЕНЬ спільно з музикантами Олегом Собчуком (гурт СКАЙ), Іваном Леньо, Сергієм Соловʼєм (гурт KOZAK SYSTEM) і композитором Артуром Данієляном зняли кліп на пісню «Героям», присвятивши її українським військовим і протестувальникам у Білорусі.

Відеоролик викладений на YouTube-каналі рок-гурту і менш ніж за добу його переглянули понад 100 тисяч разів.

«Пісня «Героям» написав Сергій Танчинець близько пів року тому для наших, українських воїнів, проте зовсім нещодавно розпочались відомі всім події в сусідній Білорусі. Більшість людей, які вийшли на вулиці в Мінську та інших містах Білорусі, підтримують ті ж принципи, що й українці за часів Революції гідності», — йдеться в підписі до кліпу.

Текст пісні написаний двома мовами: українською та білоруською. Кліп знімався на даху найвищого в Україні житлового будинку — у центрі Києва.

У кліпі на підтримку протестів у Білорусі знялися колишній політвʼязень Кремля, режисер Олег Сенцов, український режисер кримськотатарського походження Ахтем Сеітаблаєв, радіоведучий і продюсер Сергій Кузін, шоумен і волонтер Сергій Притула, продюсер і музикант Віталій Дроздов, спортсмен Василь Вірастюк, засновник фонду «Повернись живим» Віталій Дейнега, музикант і письменник Сергій Мартинюк, ветеран АТО та засновник мережі Pizza Veterano Леонід Остальцев, автогонщик і волонтер Олексій Мочанов, заступник генерального директора кримськотатарського телеканалу ATR Айдер Муждабаєв та багато інших.