Стерненко підтвердив, що його телефон фігурує у справі Шеремета, і звинуватив поліцію у незаконному стеженні

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Стерненко підтвердив, що його телефон фігурує у справі Шеремета, і звинуватив поліцію у незаконному стеженні

Сергій Стерненко / Facebook

Активіст Сергій Стерненко підтвердив інформацію про те, що у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета фігурує номер його мобільного телефону.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

«Видання «Бабель» оприлюднило інформацію про те, що у справі Шеремета фігурує і мій мобільний телефон. Я з’ясував деталі та підтверджую цю інформацію», — заявив він.

За словами Стерненка, слідчі поліції в рамках провадження щодо вбивства Шеремета брали дозволи на прослуховування та стеження за дуже багатьма людьми — «десятками активістів з усієї країни», що «взагалі ніяк не стосувалось самого вбивства Шеремета».

«У провадженні є два мої телефони. Актуальний та старий, яким я не користуюсь вже років сім... Ані в день вбивства Павла Шеремета, ані за кілька місяців до того я навіть не бував у Києві», — додав активіст.

Також Стерненко висловив припущення, що правоохоронці «просто використали провадження щодо Шеремета для власних потреб, і це не має нічого спільного зі слідством».

«Поліція незаконно стежить за нами. Поліція незаконно прослуховує нас. Поліція втручається в наше життя, бо ми не подобаємось Авакову. Поліція катує, ґвалтує та вбиває. Поліція ув’язнює невинних та покриває злочинців. Бо так хоче Аваков. І це покриває Зеленський. Щоби подолати злочинність, потрібно спочатку подолати її очільників у формі», — резюмував він.