Суд закрив справу щодо ексміністра Омеляна про недостовірне декларування

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Суд закрив справу щодо ексміністра Омеляна про недостовірне декларування

Гонтар Володимир / УНІАН

Вищий антикорупційний суд закрив справу щодо ексміністра Володимира Омеляна про недостовірне декларування через закінчення строків давності. Про це повідомляє пресслужба суду.

Провадження стосувалось недостовірної інформації у деклараціях 2015 та 2016 років — на суму понад 3 та понад 8 мільйонів гривень відповідно.

Строки давності за першим епізодом спливли 5 листопада 2019 року, а за другим — 30 березня 2020 року. Проте Омелян обидва рази наполягав на продовженні судового розгляду. Врешті суд вирішив закрити провадження.

Омелян, BMW та оренда будинку

13 вересня 2018 року детективи НАБУ повідомили Омеляну про підозру в незаконному збагаченні й декларуванні недостовірної інформації.

Його звинувачують у тому, що він, мовляв, придбав і користувався автівкою BMW X5 2015 вартістю понад 1 мільйон гривень, яку не вказав у своїх деклараціях за обидва роки і записав на рідного брата. Детективи НАБУ також вважають, що Омелян «забув» вказати $10 тисяч — видатки на оренду будинку, в якому мешкав з родиною. І не задекларував факт постійного користування заміським будинком у селі Іванковичі на Київщині та земельною ділянкою у 2016 році.

  • 14 серпня 2020 року НАБУ завершило розслідування щодо Омеляна у справі про портові збори — його звинувачують у виданні наказу, який зменшив надходження до бюджету. Слідство вважає, що через дії Омеляна бюджет недоотримав 30,5 мільйона гривень.