НАБУ завершило розслідування щодо ексміністра інфраструктури Омеляна

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
НАБУ завершило розслідування щодо ексміністра інфраструктури Омеляна

Гонтар Володимир / УНІАН

Національне антикорупційне бюро завершило розслідування щодо ексміністра інфраструктури України Володимира Омеляна, якого звинувачують у виданні наказу, який зменшив надходження до бюджету. Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

Слідство вважає, що через дії Омеляна бюджет недоотримав 30,5 мільйонів гривень. Наразі йому відкрили матеріали слідства для ознайомлення перед тим, як обвинувальний акт передадуть до суду.

Що відбувається?

Володимира Омеляна підозрюють за ч. 2 ст. 211 КК — видача актів, які зменшують надходження до держбюджету, всупереч закону.

За версією слідства, Омелян у грудні 2017 року підписав наказ про зменшення всіх портових зборів (крім маякового) на 20%. Тимчасом як один із цих зборів (адміністративний) є дохідною частиною бюджету. Тому змінити його розмір могла тільки Верховна Рада, а не міністр.

Через дії Омеляна бюджет нібито недоотримав 30,5 млн гривень. «З очікуваних 203,5 млн гривень до бюджету надійшло 173,1 млн гривень», — зазначили в НАБУ.

Сам ексміністр каже, що Міністерство інфраструктури зменшило портові збори, оскільки виконувало рішення Кабінету міністрів.