«Енергоатом» не пустив представників НАЗК для проведення антикорупційної перевірки

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Енергоатом» не пустив представників НАЗК для проведення антикорупційної перевірки

Малолєтка Євген / УНІАН

Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» не дозволила провести позапланову антикорупційну перевірку.

Про це повідомляє пресслужба Національного агентства з питань запобігання корупції.

Агентство стверджує, що отримало кілька повідомлень про ймовірні порушення на «Енергоатомі» від громадських організацій, народних депутатів, приватних осіб і медіа. Представники агентства склали акт про недопуск до перевірки, який нібито підписав виконувач обов’язків президента «Енергоатому» Петро Котін.

«Це перший випадок, коли НАЗК не допускають до проведення перевірки. З огляду на це, припускаємо, що на підприємстві існують системні порушення в організації роботи щодо запобігання корупції. Прояви цих порушень можуть впливати на інтереси 35 тисяч працівників цього підприємства і безпеку всієї галузі атомної енергетики», — заявив голова НАЗК Олександр Новіков.

Зі свого боку «Енергоатом» заявив, що представники НАЗК не відповіли на уточнювальні запитання від державної компанії.

«Керівник комісії вручив керівнику підприємства повідомлення про позапланову перевірку для ознайомлення. Після цього керівнику комісії поставили уточнювальні запитання — щодо підстав для позапланової перевірки (оскільки повідомлення їх не містить) і про період, який перевіряється. На жаль, жодної відповіді надано не було», — стверджують у компанії.

За повідомленням «Енергоатому», компанія вирішила не дозволяти позапланову перевірку із посиланням на порядок проведення перевірок організації роботи із запобігання і виявлення корупції.