Уряд Нової Зеландії звинувачує Трампа у брехні про «спалах» коронавірусу. У відповідь навіть дорікнули кількістю хворих у США

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Уряд Нової Зеландії звинувачує Трампа у брехні про «спалах» коронавірусу. У відповідь навіть дорікнули кількістю хворих у США

Hagen Hopkins / Getty Images

Новозеландські політики виступили проти заяв президента США Дональда Трампа про те, що у країні новий спалах коронавірусу. Політики вказали Трампу на ситуацію у США, де, як і раніше, щодня реєструють десятки тисяч нових випадків. Про це повідомляє Forbes.

Свою заяву Трамп зробив виступаючи у Міннесоті. Він зазначив, що зараз великий сплеск коронавірусу у тих місцях, де його, начебто, вдалось стримати.

Зазначимо, що у США за добу зафіксували понад 42 тисячі нових хворих, у Новій Зеландії — 9.

«Очевидно, що це неправда. Будь-хто, хто стежить за коронавірусом, побачить, що девʼять випадків захворювання у Новій Зеландії за день неможливо порівняти з десятками тисяч випадків в Сполучених Штатах», — прокоментувала заяву Трампа премʼєр-міністр країни Джасінда Ардерн.

Зазначимо, що у Новій Зеландії 102 дні поспіль не фіксували нових випадків коронавірусу. 11 серпня премʼєр-міністр оголосила про чотири підтверджені випадки зараження вірусом в одній родині з Окленду, додавши, що джерело зараження невідоме. Спочатку зараження виявили у 50-річного глави сімʼї. Симптоми у нього спостерігалися протягом останніх пʼяти днів, але до отримання позитивного результату тесту він не повідомляв про поїздки за кордон.

Ардерн оголосила, що в звʼязку з цим вʼїзд до Окленду буде закритий (крім тих, хто повертається додому), також закриють громадські заклади. У решті країни посилять карантинні обмеження, зокрема зібрання людей обмежать до 100 осіб, а учасники повинні будуть дотримуватися соціальної дистанції.

Наразі у Новій Зеландії підозрюють, що новий спалах коронавірусу спричинений передачею інфекції через імпортну заморожену їжу.

Зазначимо, що у Новій Зеландії загальна кількість хворих — 1 643 людини, у США — понад 5,4 мільйона.