Білоруські державні ЗМІ вперше почали нейтрально висвітлювати акції опозиції

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Вперше державні телеканал «Беларусь 1» та інформагентство «БЕЛТА» почали нейтрально висвітлювати акції опозиції проти офіційних результатів президентських виборів.

Раніше держЗМІ називали акції «несанкціонованими» та «заворушеннями», а також не висвітлювали побиття силовиками протестувальників і знущання над затриманими.

16 серпня на телеканалі «Беларусь 1» вийшов сюжет про акцію опозиції «Марш свободи», яку вони назвали «альтернативною» до провладного мітингу Олександра Лукашенка.

На «БЕЛТА», в свою чергу, оприлюднили п’ять фото з Маршу, підписавши їх «У Мінську біля Стели проходить марш солідарності».

Напередодні стало відомо про плани співробітників іншої державної «Белтелерадіокомпанії» оголосити страйк. Через це їх терміново викликали на зустріч із головою Ради Національних зборів Білорусі Наталією Кочановою і речницею Олександра Лукашенка Наталією Ейсмонт. Згодом у будівлю зайшов ОМОН.

У той же час під стінами телерадіокомпанії тривав мітинг з вимогою правдиво висвітлювати події. Такий же мітинг відбувся і під стінами ще однієї телерадіокомпанії — «ОНТ».