У Білорусі анонсували загальнонаціональний страйк. Опозиція вимагає відставки Лукашенка

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
У Білорусі анонсували загальнонаціональний страйк. Опозиція вимагає відставки Лукашенка

Telegram / Motolkohelp

У Білорусі від 17 серпня розпочнеться загальнонаціональний страйк проти чинної влади.

Про це повідомляється у Telegram-каналі NEXTA Live.

«Відзавтра оголошується загальнонаціональний страйк до виконання вимог народу», — йдеться у повідомленні.

Увечері 16 серпня на Марші свободи біля стели «Мінськ — місто-герой» на перетині проспектів Переможців і Машерова зібралися приблизно 200 тисяч людей.

Також до стели прийшла представниця обʼєднаного штабу і білоруська опозиціонерка Марія Колеснікова, яка виступила на мітингу.

«У нас вкрали 26 років життя і свободи, у нас вкрали вибори. Боріться зі страхом», — заявила вона і запевнила, що опозиція буде домагатися відставки Лукашенка і вимагає провести нові президентські вибори.

Колеснікова подякувала присутнім та звернулася до працівників державних підприємств та ЗМІ, запропонувавши їм приєднається до акцій опозиції.

«Нас багато і це прекрасно. Дякую, що ви відмовляєтеся визнавати незаконні результати виборів. Що більше ми будемо висловлювати свою незгоду, то швидше настануть зміни», — додала опозиціонерка, закликавши звільнити всіх затриманих під час акцій протесту, припинити насильство і виплатити компенсації всім постраждалим.

Зараз протестувальники шикуються в колони і рушають маршем на площу Незалежності — проспектом Переможців до ДУМу, звідти проспектом Незалежності дійдуть до площі.

«Весь час скандуючи максимально гучно, щоб нас почули наші політвʼязні на Американці і Володарці. Збираємося на площі Незалежності і святкуємо чергову перемогу над диктатурою. Після розходимося і далі святкуємо на вулицях міста, вивішуючи наші прапори всюди, де це можливо», — закликали організатори акцій протесту.