Лукашенко відмовився від повторних виборів, яких вимагає опозиція: Підемо на вибори — загинемо

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Лукашенко відмовився від повторних виборів, яких вимагає опозиція: Підемо на вибори — загинемо

Скриншот

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко відмовляється від повторних президентських виборів у країні, як того вимагала опозиція. Він заявив, що в разі призначення нових виборів країну «перевернуть».

Про це він сказав під час виступу на мітингу на його підтримку в Мінську.

При цьому, Лукашенко вважає, що на нові вибори підуть «бандити і урки».

«Нас хочуть послабити. Хто піде на ці вибори? Бандити і урки. Підемо на вибори — а працювати хто буде? Підемо на вибори — загинемо, і цього хочуть там за кордоном. Хто породив цю жорстокість? Ви її породили. Підемо на вибори і перевернемо країну […] Зануримося в болото, що не виліземо ніколи, перевернемо країну», — заявив Лукашенко

При цьому, самопроголошений президент наголосив, що в Білорусі «нема прихильників» і інші країни хочуть, щоб білоруси «стали на коліна». «Не штовхайте людей до силового протистояння! Не ганьбіть країну — мирну, якій всі заздрили. У нас немає прихильників, всі хочуть, щоб ми стали на коліна. Не станемо», — сказав він.

Також Лукашенко наголошує, що офіційні результати президентських виборів «чесні». «Вибори відбулися. Не може бути більше 80% фальсифікацій», — стверджує Лукашенко, посилаючись на дані Центральної виборчої комісії, згідно з якими він набрав 80,1% голосів.