«Виявляйте чесність і гуманність»: Тихановська звернулася до тюремників свого чоловіка

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
«Виявляйте чесність і гуманність»: Тихановська звернулася до тюремників свого чоловіка

Natalia Fedosenko / Contributor

Кандидат у президенти Білорусі Світлана Тихановська, яка за даними незалежних опитувань набрала на виборах близько 80%, а офіційно — трохи більше ніж 10%, закликала тюремників, які охороняють її чоловіка, робити свою роботу «правильно». Сергій Тихановський наразі перебуває в СІЗО через підозру в нападі на міліціонера.

Про це повідомляє TUT.BY.

«Усі ці дні, сповнені тривог, болі та гордості за білоруський народ, я ні на хвилину не перестаю думати про свою найдорожчу людину, чоловіка Сергія Тихановського, який уже понад два місяці безвинно позбавлений свободи, був підданий фізичним і моральним стражданням у СІЗО, але, не дивлячись ні на що, продовжує триматися мужньо та стійко», — сказала Тихановська.

Вона звернулась до відповідальних за умови утримання в’язнів працівників СІЗО, де сидить її чоловік, а також інший екскандидат у президенти — Віктор Бабарико, його син та багато інших репресованих.

«Робіть свою роботу правильно, чесно та згідно з законом, проявляйте чесність і гуманність. Дуже багато білорусів люблять і поважають Сергія Тихановського, і їм не байдуже, як до нього ставляться в СІЗО, де він наразі замкнений», — сказала вона.

За словами Тихановської, її чоловік другий місяць поспіль сидить у маленькій камері, де мало повітря і можна зробити лише кілька кроків. Вона закликала не забувати про інших політв’язнів і зазначила, що їхнє звільнення — це головне завдання опозиції.

Вона також закликала не робити передачі своєму чоловіку, оскільки їхній ліміт вичерпався і продукти нема де зберігати. Натомість Тихановська закликала надіслати йому листи на день народження, який блогер зустріне в камері 18 серпня.