У Пентагоні створили спеціальний підрозділ для вивчення НЛО

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У Пентагоні створили спеціальний підрозділ для вивчення непізнаних літальних об’єктів (НЛО).

Про це повідомляє пресслужба Пентагону.

Зазначається, що створення такого підрозділу погодив 4 серпня заступник міністра оборони США Девід Норквіст. Підпорядковуватиметься новостворений підрозділ Військово-морським силам США.

«Міністерство оборони створило [підрозділ для вивчення НЛО], щоб поліпшити розуміння природи та походження НЛО. Місією цільової групи є виявлення, аналіз та каталогізація НЛО, які потенційно можуть загрожувати національній безпеці США», — йдеться у повідомленні.

  • Попри заяви Міністерства оборони США про закінчення програми з дослідження НЛО у 2012 році, робота з вивчення свідчень військових про незрозумілі явища в атмосфері продовжились. Про це дізналися з документів сенатського комітету з розвідки, який зобов’язав представників програми Unidentified Aerial Phenomenon Task Force доповідати про нові факти раз на пів року.
  • Кілька пілотів винищувачів Військово-морських сил США розповіли про випадки фіксування і переслідування невпізнаних літальних обʼєктів, які спостерігали поблизу авіабаз або американських авіаносців. Пілоти описали інциденти, які відбувалися в період з літа 2014 до березня 2015 року.