«Дивно, некоректно і неприйнятно»: Зеленський назвав «поганою історією» передачу «вагнерівців» Росії

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Президент Володимир Зеленський заявив, що вважає дивним та неприйнятним рішення білоруської влади передати найманців «ПВК Вагнера» Росії.

Про це він написав у своєму Facebook.

За його словами, це стосується як передачі «вагнерівців», так і заяв президента Білорусі Олександра Лукашенка про причетність України до протестів у країні.

«На мій погляд, це дивно, некоректно й точно неприйнятно в дружніх міждержавних відносинах», — вважає Зеленський.

Він підкреслив, що такими рішеннями Білорусь знехтувала довірою, об’єктивністю та адекватною оцінкою негативних наслідків.

«Вважаємо таке рішення, м’яко кажучи, несправедливим, таким, що не відповідає духу відносин між Україною та Білоруссю, заснованих на принципах поваги та взаємної допомоги. Наслідки цього рішення будуть трагічними», — зазначив президент.

  • Під Мінськом у ніч проти 29 липня затримали понад 30 найманців «ПВК Вагнера», які готувалися дестабілізувати обстановку у країні напередодні виборів президента.
  • У Кремлі запевнили, що не мають інформації про протиправні дії росіян, і вимагали відпустити затриманих. Також російська влада зазначила, що «вагнерівці» летіли до Туреччини, але «спізнилися на літак». У Білорусі затриманих звинувачували в підготовці терактів.
  • 14 серпня стало відомо, що Білорусь видала «вагнерівців» Росії. Один із них залишився в Білорусі.