«Це далеко не кінець». МЗС України прокоментувало повернення бойовиків «ПВК Вагнера» з Білорусі до Росії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Це далеко не кінець». МЗС України прокоментувало повернення бойовиків «ПВК Вагнера» з Білорусі до Росії

Facebook / Eugene Enin

Міністерство закордонних справ доклало усіх зусиль для екстрадиції з Білорусі бойовиків «Приватної військової компанії Вагнера», яких у пʼятницю Білорусь повернула Росії.

Про це у Facebook написав заступник міністра закордонних справ Євген Єнін.

«Поки що цим людям вдалося вислизнути сухими з води, але це далеко не кінець історії (зрештою, є ще Інтерпол)», — написав Єнін. Заступник міністра також нагадав про «принцип взаємності» у відносинах між державами, який часто грає вирішальну при ухваленні рішень з питань міжнародної правової допомоги та екстрадиції.

«До слова, Білорусь (як прикордонна з нами держава) посідає друге місце за кількістю запитів про правову допомогу та екстрадицію серед усіх міжнародних партнерів України», — додав Єнін.

  • Під Мінськом у ніч проти 29 липня затримали понад 30 найманців «ПВК Вагнера», які готувалися дестабілізувати обстановку у країні напередодні виборів президента.
  • У Кремлі запевнили, що не мають інформації про протиправні дії росіян, і вимагали відпустити затриманих. Також російська влада зазначила, що «вагнерівці» летіли до Туреччини, але «спізнилися на літак».
  • У Білорусі затриманих звинувачували в підготовці терактів. Розшукували ще 200 бойовиків.
  • 14 серпня стало відомо, що Білорусь видала «вагнерівців» Росії.