Instagram буде просити документи у власників підозрілих акаунтів

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Videvo

З пʼятниці, 14 серпня, соцмережа Instagram буде запитувати у власників «потенційно підозрілих» акаунтів документи для підтвердження особи. Про це повідомляє пресслужба компанії.

«Таким чином ми зможемо краще зрозуміти, коли облікові записи намагаються ввести своїх підписників в оману, притягнути їх до відповідальності і гарантувати безпеку нашої спільноти», — пояснили в Instagram.

Соцмережа буде просити документи після ряду скарг на акаунт. Таке нововведення торкнеться невеликої частини користувачів — йдеться тільки про облікові записи, які, приміром, приймають участь у скоординованій «неприродній» поведінці (боти). Також це може бути в тих випадках, коли більшість підписників акаунту перебувають в іншій країні.

Після того, як перевірять документи, акаунт буде працювати у звичайному режимі, якщо немає причин для подальшого розслідування. Документи, які користувач надішле, автоматично видаляються через 30 днів. Якщо власник акаунту відмовиться підтверджувати свою особу, Instagram обмежить можливості сторінки або зовсім видалить її.

Які саме документи потрібні? У довідковому центрі Instagram кажуть, що документ може бути державного зразка або виданий недержавною організацією. У деяких випадках може знадобитися селфі.

«Ми ігноруємо всю конфіденційну інформацію у вашому документі, яка не потрібна для перевірки (приміром, ідентифікаційний номер або номер соціального страхування). Перш ніж відправляти фото документа, прикрийте непотрібну нам інформацію», — пояснили в компанії.

Нагадаємо, Facebook в Україні видалив 72 акаунти, 35 особистих сторінок і 13 облікових записів Instagram, які були причетні до «неприродної поведінки» в Україні. На їхню діяльність витратили майже $2 мільйони.

  • Соцмережа Instagram запустила додаток Reels, який дозволяє користувачам записувати короткі 15-секундні відеокліпи з музичним або іншим звуком.