У Китаї заявили про виявлення коронавірусу в курячих крильцях з Бразилії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Китаї заявили про виявлення коронавірусу в курячих крильцях з Бразилії

Pikist

Влада Китаю заявила, що виявила коронавірус у зразках заморожених курячих крилець, імпортованих з Бразилії.

Про це пише CNN.

Зазначається, що випадок виявили в Шеньчжені на півдні Китаю. Органи охорони здоровʼя Шеньчженя негайно відстежили і протестували людей, які могли контактувати з продуктом, усі результати виявилися негативними. У заяві зазначено, що всі супутні товари на складі теж показали негативний результат тестування на вміст коронавірусу.

Влада зараз відстежує повʼязані продукти тієї ж марки, які вже були продані, і продезінфікувала місце, де зберігалися заражені курячі крильця.

Крім цього, у Китаї зафіксували вже сім випадків, коли вірус виявляли на упаковці імпортних морепродуктів. Ці інциденти викликали побоювання з приводу безпеки імпортних продуктів харчування. Китайські органи охорони здоровʼя закликали населення з обережністю купувати імпортне мʼясо та морепродукти. У китайських соціальних мережах деякі користувачі закликають припинити імпорт заморожених продуктів.

  • Раніше стало відомо, що уряд Нової Зеландії розслідує можливість передачі коронавірусу через морські вантажні перевезення після нового спалаху, що призвів до відновлення карантину.
  • У червні Китай призупинив поставки лосося з Європи і закликав жителів поки не вживати імпортні морепродукти після нового сплеску коронавірусу в Пекіні. Нові випадки інфікування повʼязують з продуктовим ринком, де нібито виявили вірус на обробній дошці для риби. Однак немає доказів, що він був саме в рибі.