В адміністрації Трампа нарешті звернулися до Росії через чутки про вбивства американських військових у Афганістані

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
В адміністрації Трампа нарешті звернулися до Росії через чутки про вбивства американських військових у Афганістані

U.S. Department of State / Flickr

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що попередив свого російського колегу Сергія Лаврова про можливі наслідки на випадок, якщо чутки про вбивства американських військових у Афганістані за гроші Росії підтвердяться. За його словами, Росія заплатить «величезну ціну».

Про це Помпео заявив у інтерв’ю Radio Free Europe/Radio Liberty.

Вперше чутки про вбивства американців за гроші російської розвідки з’явились у пресі, після чого їх підтвердила низка посадовців як у США, так і за кордоном, проте президент Дональд Трамп назвав цю інформацію «вигадкою».

Держсекретар США відмовився говорити, чи особисто він вірить у доповіді розвідки про те, що Росія пропонувала афганським бойовикам гроші за вбивства військових, проте розповів, що зв’язувався з цього приводу з міністром закордонних справ Росії.

«Якщо росіяни пропонували гроші за вбивство американців або, коли на те пішло, інших жителів Заходу, за це доведеться заплатити жахливу ціну. Ось що я довів до відома міністра закордонних справ Лаврова. Я знаю, що наші військові говорили зі своїм керівництвом. Вони не будуть цього терпіти. Ми не будемо толерувати таке», — сказав Помпео.