Трампа попередили про рейтингові небезпеки від атак на кандидата у віцепрезиденти Гарріс, яку той уже назвав «лівою радикалкою»

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Трампа попередили про рейтингові небезпеки від атак на кандидата у віцепрезиденти Гарріс, яку той уже назвав «лівою радикалкою»

Hillary Clinton / Twitter

Виборчий штаб Дональда Трампа розпочав атаку на кандидата у віцепрезиденти Камалу Гарріс у перші ж хвилини після того, як її обрав суперник чинного президента Джо Байден. Зі слів Трампа, Гарріс — ліва радикалка, проте факти свідчать про протилежне, а республіканці рекомендують президенту обрати кращу стратегію критики, оскільки атака на жінку може принести йому більше втрат, ніж здобутків.

Про це повідомляє Reuters.

Сенатор Гарріс стала об’єктом для критики штабу Трампа після тривалого пошуку ефективних атак на кандидата від Демократичної партії. Одразу після призначення Гарріс кандидатом у віцепрезиденти штаб Трампа зобразив її справжньою екстремісткою, здатною потягнути поміркованого Байдена «ліворуч».

Проте для такої критики доказів дуже мало. Колишня генпрокурор Каліфорнії Гарріс має тісні зв’язки з істеблішментом Демократичної партії, що виключає її можливість бути «лівою екстремісткою». Також кампанія Трампа намагається переконати, що Гарріс може замінити 77-річного Байдена на посаді президента, якщо той переможе на виборах у листопаді.

Насправді ж Гарріс більше подобається республіканцям, ніж Байден. Як свідчать результати опитування Reuters/Ipsos, 21% республіканців висловили Гарріс симпатію, тоді як Байден подобається лише 13% з них.

Значно більш небезпечною може виявитися атака Трампа на Гарріс у сексистському чи расистському руслі, оскільки залишить чинного президента без підтримки жінок з передмість. Наразі обидва кандидати в президенти змагаються за електорат передмість.

Згідно з опитуванням Reuters/Ipsos, Байден має перевагу в 10% серед жінок і 6% серед мешканців передмість. Загалом демократичний кандидат обганяє Трампа за рівнем підтримки на 11%.

  • Кандидат у президенти США від Демократичної партії Джо Байден повідомив, що разом із ним на посаду віцепрезидента балотуватиметься сенатор Камала Гарріс. Такий вибір дуже тепло зустріли в Демократичній партії.
  • Гарріс — карибоамериканка. Її мати народилася в Індії, а тато — на Ямайці. У разі перемоги Байдена вона стане першою темношкірою жінкою на посаді віцепрезидента США.
  • Камала Гарріс — сенатор від штату Каліфорнія. До цього була генеральним прокурором штату (2011—2017) та окружним прокурором Сан-Франциско (2004—2011).
  • У 2019 році Гарріс оголосила, що буде балотуватися на президентських виборах 2020 року. Однак після кількох невдалих результатів на перших праймеріз на початку березня зняла свою кандидатуру й підтримала Байдена.