Зеленський підписав указ про святкування Дня Незалежності. Що заплановано

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Президент Володимир Зеленський підписав указ про святкування 29-ї річниці незалежності України.

Про це пише пресслужба Офісу президента.

«Згідно з документом, Кабінет Міністрів має розробити та забезпечити реалізацію заходів з відзначення 29-ї річниці незалежності України з урахуванням вимог щодо запобігання поширенню хвороби COVID-19», — йдеться у повідомленні.

Напередодні Дня Незалежності, 23 серпня, у Києві, інших містах, а також дипломатичних установах і військових частинах мають бути проведенні урочисті заходи до Дня державного прапора.

Водночас під час святкування самого Дня Незалежності у Києві та інших містах будуть проведені церемонії покладання квітів до пам’ятників та місць поховань українських борців за незалежність, героїв Небесної сотні і військових, які загинули на Донбасі.

«Згідно з указом, передбачені тематичні культурно-мистецькі, медійні, виставкові та інші заходи з донесення громадянам інформації про важливі події та персоналії української історії, досвід національного державотворення. Також уряд має організувати церемонії вручення державних нагород, заохочувальних відзнак особам, які зробили значний внесок у здобуття незалежності України, захист її суверенітету й територіальної цілісності», — повідомляють в ОП.