У Білорусі мобільний оператор пропонує компенсацію за відключення Інтернету

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Білорусі мобільний оператор пропонує компенсацію за відключення Інтернету

rawpixel / Unsplash

У Білорусі один із операторів мобільного звʼязку компанія A1 запропонувала своїм абонентам компенсацію за відключення Інтернету у період з 9 серпня по 11 серпня включно. Про це йдеться на сайті компанії.

Компенсація торкнеться абонентів мобільного звʼязку, домашнього інтернету та цифрового телебачення VOKA. Вона буде такого розміру:

  • за тарифний план з обсягом трафіку від 500 МБ до 9 ГБ компенсують 30% щоденної абонентської плати за кожен день відсутності сервісу;
  • з трафіком від 10 ГБ — 50%;
  • абонентам з тарифними пакетами, які містять тільки інтернет-трафік, незалежно від обсягу — 100%.

За тарифні плани, які містять відеосервіс VOKA, компенсують 50% щоденної абонентської плати за кожен день відсутності сервісу.

Гроші користувачам повернуть на баланс рахунку, починаючи з 16 серпня. Юридичним особам компенсацію врахують у рахунку за серпень. За підрахунками неурядової організації NetBlocks, яка контролює кібербезпеку та управління інтернетом, відключення коштувало Білорусі близько $50 мільйонів щодня.

Нагадаємо, 11 серпня в усіх обласних центрах Білорусі зник мобільний інтернет. До цього Державна національна телекомунікаційна компанія Білорусі «Белтелеком» повідомляла, що відключить увесь звʼязок з 18:00. Про відключення офіційно попередили всі підприємства.

Перед цим Олександр Лукашенко заявив, що відключення інтернету в Білорусі відбулось внаслідок атаки «з-за кордону», і держава до цього не причетна.