Toshiba вперше за майже чотири роки повідомила про багатомільйонні збитки

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Toshiba вперше за майже чотири роки повідомила про багатомільйонні збитки

National Bank Of Ukraine / Flickr

Японський промисловий конгломерат Toshiba Corporation повідомив про перші квартальні операційні збитки за майже чотири роки.

Про це свідчать дані за перший квартал 2020 року, оприлюднені на сайті компанії.

Згідно з документом, збитки становлять 12,6 млрд єн (118 млн доларів) за квартал з квітня до червня, порівняно з 7,83 млрд єн прибутку минулого року.

Компанія пов’язує свої збитки з пандемією коронавірусу, яка вдарила по попиту на її електронні пристрої, копіювальні апарати та обладнання для виробництва мікросхем.

Також Toshiba опублікувала прогноз, за яким операційні збитки за половину квітня-вересня можуть сягнути 10—20 мільярдів єн.

Водночас зберігається прогноз річного прибутку на рівні 110 млрд єн, що на 15,7% нижче, ніж за 2019 рік.

Востаннє Toshiba зазнавала операційних збитків 2016 року через діяльність дочірньої компанії Westinghouse Electric, яка займалася обслуговуванням атомних електростанцій, що перевищили $8 млрд, пише Reuters.

  • Всесвітня туристична організація (обʼєднує 158 країн), що входить до системи ООН, оцінила збиток від коронавірусу за перші пʼять місяців цього року в $320 млрд.
  • Найбільший в Європі авіалоукостер Ryanair оголосив про збитки в першому кварталі 2020 року. Чисті втрати за перші три місяці перевищили €185 млн, а виручка обвалилася на 95%. У травні компанія також повідомляла про скорочення 3 тисяч пілотів і бортпровідників.
  • В авіакомпанії МАУ відзвітували про збитки у $60 мільйонів. Через кризу, викликану пандемією коронавірусу, перевізник звільняє майже тисячу працівників
  • Українська авіакомпанія SkyUp Airlines зазнала збитків приблизно на $30 мільйонів через скасування авіапольотів у зв’язку із запровадженням карантину.