У Мінську міліція оточила сквер та площі біля стели, де мали зібратись протестувальники. Опозиція переходить до «плану Б»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Мінську міліція оточила сквер та площі біля стели, де мали зібратись протестувальники. Опозиція переходить до «плану Б»

tut.by

У Мінську міліція оточила площі і сквери біля стели «Мінськ — місто-герой», де мали зібратись протестувальники. Про це повідомляє «РИА Новости».

Зазначимо, що на 19:00 у Білорусі заплановані акції протесту — у столиці місцем збору раніше визначили стелу «Мінськ» біля проспекту Переможців. Нове місце збору — біля станцій метро та на найбільших площах. О 20:00 планують почати рух групами до центру міста, аби «затиснути» поліцію.

«Абсолютно передбачувано силовики кинули всі сили на блокування Стели і прилеглих районів. Тому так само передбачувано ми змінюємо план і переходимо до плану «Б»», — заявили опозиціонери.

Також очевидці повідомляють про скупчення спецтехніки в районі Будинку уряду в Мінську.

Портал TUT.by повідомляє, що у Мінську закрили шість станцій метро в центрі: «Площу Леніна», «Жовтневу», «Купаловську», «Немигу», «Фрунзенську» і «Молодіжну».

Регіони Білорусі закликають виходити в центри міст і уникати проспекту Незалежності та вулиць, де їх можуть взяти в «капкан».

Вимоги — нові президентські вибори без Олександра Лукашенка і звільнення всіх політвʼязнів.