Зеленський відреагував на протести у Білорусі. Закликав сторони до діалогу і терпимості

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Зеленський відреагував на протести у Білорусі. Закликав сторони до діалогу і терпимості

Facebook / Офіс президента

Президент Володимир Зеленський відреагував на масові протести у Білорусі. Він закликав сторони до діалогу, терпимості та відмови від вуличного насильства. Про це глава держави написав у Telegram.

«Ми закликаємо наших сусідів до максимальної толерантності, терпимості та відмови від вуличного насильства. Закликаємо до максимально відкритого, нехай і складного, діалогу. Тому що лише широкий діалог дасть змогу забезпечити громадянам Республіки Білорусь вихід з важкої кризової ситуації й чесно обговорити подальші кроки та формати громадської взаємодії. Тільки взаєморозуміння між усіма сторонами здатне зберегти незалежність країни та забезпечити її подальший рух до свободи та демократії. В іншому разі ескалація насильства наростатиме, а це загрожує надзвичайно гіркими наслідками. На мій погляд, зараз у такому діалозі мають бути зацікавлені обидві сторони – і уряд, і суспільство, що протестує», — зазначив Зеленський.

Президент наголосив, що Білорусь повинна максимально дотримуватися загальновизнаних демократичних стандартів і постаратися забезпечити власному народу його права та свободи у повному обсязі.

«Україна і я особисто вкрай зацікавлені в тому, щоб Білорусь була по-справжньому незалежною і демократичною країною з сильною економікою та стабільними суспільними відносинами. Білорусь – наш найближчий сусід, і тому нам зовсім не байдуже, що там відбувається і що буде з нашими друзями далі», — сказав Зеленський.