У Республіці Нігер розстріляли шістьох громадян Франції. В атаці підозрюють джихадистів

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
У Республіці Нігер розстріляли шістьох громадян Франції. В атаці підозрюють джихадистів

Clémence Delmas / Wikipedia

У Республіці Нігер невідомі атакували авто з гуманітарними працівниками з Франції та вбили вісьмох осіб — шестеро з них були громадянами Франції, ще двоє — місцевими. Нині Франція веде активні бойові дії проти джихадистів у західному регіоні Африки.

Про це повідомляє BBC.

Атака сталась у регіоні Куре, відомому як останній прихисток диких стад жирафів у Західній Африці, що в кількох годинах їзди від столиці.

За словами місцевих властей, вбивці наздогнали авто з гуманітарними працівниками на мотоциклах. За даними BBC, тіла загиблих витягли на дорогу, а машину спалили.

Загиблі французи працювали в неурядовій організації ACTED — Агентства технічної співпраці та розвитку, що займається підтримкою вразливих верств населення в усьому світі. Офіс організації підтвердив загибель своїх людей.

Президент Франції Емманюель Макрон зв’язався з цього приводу зі своїм колегою з Нігеру Махамаду Іссуфу. Наразі не встановлено, хто стоїть за організацією атаки, проте відомо, що в регіоні надзвичайно високу активність мають джихадистські групи.

Франція не радить своїм громадянам подорожувати до більшості регіонів Нігеру, що в минулому був її колонією. За межами столиці Ніамей фіксують високу загрозу тероризму з боку угруповань бойовиків, як-от «Боко харам», «Аль-Каїда» та «Ісламська держава».

З початку літа Франція керує силами коаліції Західної Африки та Європи у бойових діях проти джихадистів у Нігері. Попри цей факт, європейські туристи досі їздять до країни подивитися на місцевих жирафів, які понад 20 років живуть під постійною опікою та захистом від браконьєрів.