«Ніколи й за жодних обставин». Зеленський відреагував на заяву США щодо втручання у вибори президента

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
«Ніколи й за жодних обставин». Зеленський відреагував на заяву США щодо втручання у вибори президента

President Of Ukraine / Flickr

Президент Володимир Зеленський відреагував на заяву розвідки США щодо втручання України у вибори в США. Він заявив, що Україна ніколи не дозволяла собі чогось схожого.

Про це він повідомив у Telegram.

«Водночас Україна своєю чергою абсолютно впевнена в тому, що і з боку наших партнерів є не менш шанобливе ставлення до нашого суверенного права на внутрішні справи і внутрішній вибір своїх пріоритетів», — додав Зеленський.

Він наголосив на тому, що протистояння залученню країни у внутрішню політику США — це «питання нашої національної безпеки», а громадянам України слід «утримуватися від будь-якої діяльності, пов’язаної з президентськими виборами».

Так Зеленський відреагував на інформацію від розвідки США щодо того, що Росія, Китай та Іран намагаються втручатися у виборчий процес у США і працюють проти обох головних кандидатів на посаду президента — чинного лідера Дональда Трампа та кандидата від Демократичної партії Джо Байдена.

Зокрема, Росія намагається погіршити позиції Байдена, оскільки оцінює його як антиросійський «істеблішмент». РФ вживає різних заходів, у тому числі використовує позафракційного депутата Верховної Ради Андрія Деркача, який оприлюднив аудіоматеріали про вплив Байдена на Петра Порошенка.