У Бейруті протестувальники захопили будівлю МЗС. Відбулися сутички з поліцією, є поранені

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
У Бейруті протестувальники захопили будівлю МЗС. Відбулися сутички з поліцією, є поранені

Asaad Hanna / Twitter

8 серпня кілька тисяч людей вийшли на акцію протесту в Бейруті, столиці Лівану. Учасники акції зажадали покарати високопосадовців, яких вважають винними у вибуху в столиці. Через нього загинули близько 160 осіб. Поліція застосувала сльозогінний газ, щоб розігнати демонстрантів.

Про це повідомляє CNN.

На акції лунали заклики повалити правлячий режим, а також скандували «Революція». Кульмінацією стала установка символічної шибениці — як попередження для політиків, чия недбалість і корупція, на думку активістів, призвели до вибуху. У протестувальників були плакати з написом «Відставка або шибениця».

На ній, зокрема, «повісили» фото президента Лівану Мішеля Ауна і лідера руху «Хезболла» Хасана Насралла.

Як пише арабське агентство Al Arabiya, протестувальники захопили будівлю Міністерства закордонних справ Лівану. Вони оголосили його «штабом революції». Пізніше туди увірвалися працівники поліції, відбулися сутички.

Станом на 20:00, за інформацією Червоного Хреста в Лівані, під час протестів поранення отримали 110 осіб, понад 30 з них госпіталізували.

Пізніше протестувальники захопили будівлю міністерства економіки Лівану.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, під час протестів загинув один співробітник сил безпеки, ще декілька отримали вогнепальні поранення.