У Берліні затримали 44 людини після акцій проти закриття бару. Протестувальники влаштували пожежі та атакували поліцію

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Берліні в районі Нойкельн сталася масова сутичка поліції та активістів під час акцій протесту проти закриття бару Syndikat, який популярний серед анархістів, комуністів та інших «лівих».

Як повідомляє Deutsche Welle, сутички спалахнули ближче до вечора, коли протестувальники почали зводити барикади і влаштували кілька пожеж, після того як намагалися перешкодити судовим приставам увійти в бар.

У зіткненнях брали участь близько сотні працівників поліції та понад 300 активістів. Поліція затримала 44 людини. Легкі травми отримали близько 50 осіб, включаючи декількох правоохоронців.

Акції біля бару відбуваються вже кілька тижнів. Минулої суботи також були сутички, але переважно протести проходять мирно — жителі міста стукають посудом на знак солідарності з власниками і працівниками бару.

Syndikat працює близько 35 років і для багатьох є символом району. Заклад протягом двох років бореться проти великого інвестора, який купив землю в цьому районі. Нещодавно суд постановив, що бар повинен закритися з 7 серпня.

  • На початку серпня в Берліні проходили акції проти карантинних обмежень. Тоді були затримані 130 осіб, а в сутичках постраждали 45 працівників поліції.