Мітинг проти карантинних обмежень у Берліні: кількість постраждалих правоохоронців збільшилась до 45, поліція затримала понад 130 людей

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

У Берліні під час мітингів проти коронавірусних обмежень 1 серпня постраждали 45 правоохоронців. Раніше повідомляли про 18 постраждалих.

Про це йдеться у звіті поліції німецької столиці.

Крім того, правоохоронці затримали 133 людини. Поліція розпочала 89 кримінальних проваджень та зафіксувала 36 адміністративних правопорушень. Зокрема, поліція проводить попереднє розслідування щодо використання знаків неконституційних організацій.

Також поліція розпочала кримінальне провадження за опір працівникам правоохоронних органів і судові процеси за порушення спокою.

  • У суботу, 1 серпня, у Берліні пройшла акція проти обмежувальних заходів, які ввели у звʼязку з пандемією коронавірусу. Захід проходив під гаслом: «День свободи — кінець пандемії».
  • Люди тримали в руках плакати з написами проти карантинних обмежень і скандували: «Найбільша теорія змови — це пандемія коронавірусу». На акцію прийшли близько 20 тисяч людей. Вони не дотримувались соціальної дистанції та були без масок.
  • Один із організаторів мітингу — ініціатива «Нестандартне мислення 711» зі Штутгарта. За даними видання Berliner Morgenpost, до обʼєднання входять переважно прихильники теорій змови, правих екстремістів і ті, хто заперечує існування коронавірусу COVID-19.