У світі кількість хворих на коронавірус перевищила 17 мільйонів

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Plastifikator x «Бабель»

У світі зафіксували понад 17 мільйонів хворих на коронавірус. Про це свідчать дані Університету Гопкінса станом на 30 липня.

З початку пандемії коронавірус підтвердили у 17 029 155 людей. Внаслідок ускладнень, викликаних вірусом, померли 667 011 хворих, одужали — понад 9,9 млн людей.

Найбільше інфікованих зафіксували у США — понад 4,4 млн, далі йде Бразилія, де понад 2,5 млн хворих. На третьому місці Індія з 1,5 млн інфікованих, на четвертому Росія, де захворіли понад 827 тисяч людей.

  • Голова Всесвітньої організації охорони здоровʼя (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебреєсус заявив, що пандемія коронавірусу посилюється — за останні шість тижнів кількість випадків захворювання практично подвоїлася. ВООЗ скликає на наступному тижні надзвичайний комітет.
  • Регіональний директор ВООЗ Ханс Клюге заявив, що причиною нових спалахів коронавірусу в Європі може бути зростання захворювання серед молоді, яка не дотримується карантинних правил.
  • У ВООЗ також повідомили, що пандемія коронавірусу розвивається за сценарієм поширення іспанського грипу. Друга хвиля «іспанки» була більш смертоносною — тоді померли мільйони людей.
  • В Італії надзвичайний стан, введений через пандемію коронавірусу, продовжили до 15 жовтня.