Депутати Чернівецької міськради звернулися до Зеленського, Ради, Кабміну та РНБО з проханням заборонити «пропаганду гомосексуалізму»

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Депутати Чернівецької міськради звернулися до Зеленського, Ради, Кабміну та РНБО з проханням заборонити «пропаганду гомосексуалізму»

Чернівецька міська рада звернулася до президента України, Кабінету міністрів, Верховної Ради, народних депутатів, Ради національної безпеки і оборони з проханням ухвалити законопроєкт про заборону «пропаганди гомосексуалізму».

Відповідне рішення 7 серпня підтримали під час сесії 22 депутати, пише ІА АСС.

Зокрема, депутати закликали «захистити сімʼю, дитинство, материнство і батьківство в Україні».

Текст звернення, яке підготував активіст і капелан Церкви адвентистів сьомого дня з Чернівців Микола Гунько, вніс на розгляд депутат міськради Анатолій Чесанов.

Напередодні, 6 серпня, за звернення до влади щодо захисту інституції сімʼї проголосували також 40 депутатів Чернівецької обласної ради.

  • Народні депутати від «Слуги народу» Георгій Мазурашу та Олена Лис зареєстрували на сайті парламенту два законопроєкти — пропонують заборонити «пропаганду гомосексуалізму та трансгендеризму» і запровадити за неї адміністративну відповідальність. Ініціатором і автором заборони також є Микола Гунько.
  • Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова засудила законопроєкт і назвала його таким, що не відповідає Конституції і міжнародним правовим стандартам.