САП передала до суду справу проти екснардепа. Його звинувачують у приховуванні майна на понад 50 млн гривень

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
САП передала до суду справу проти екснардепа. Його звинувачують у приховуванні майна на понад 50 млн гривень

Facebook / Alexandr Senko

Спеціалізована прокуратура України передала до Вищого антикорупційного суду обвинувальний акт щодо колишнього нардепа, який не задекларував майно на понад 53 млн гривень.

Про це повідомили у пресслужбі САП.

За версією слідства, народний обранець VIII скликання не вказав у деклараціях за 2015 і 2019 роки відомості про корпоративні права, зокрема в компанії у Мальтійській Республіці, фінансові зобов’язання, автомобіль, яхту, користування нерухомим майном — загалом на понад 53 млн гривень.

Окрім цього, Вищий антикорупційний суд вже розглядає кримінальне провадження щодо внесення цим екснардепом недостовірної інформації до декларацій за 2016—2018 роки.

У прокуратурі не називають прізвище колишнього нардепа, однак ЗМІ зазначають, що йдеться про соратника Олега Ляшка — Сергія Скуратовського.

  • 23 жовтня 2018 року сільський голова Плахтянки у Київській області Олександр Сорочан заявив у поліцію, що народний депутат Сергій Скуратовський і колишній голова Житомирської ОДА Юрій Забела, начебто перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, під час полювання на фазанів сильно його побили.
  • 12 березня Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявила, що готова заарештувати Скуратовського.
  • 5 вересня екснардепу оголосили про підозру в побитті сільського голови.