Засновник Amazon Безос продав акції компанії на понад $3 млрд

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Засновник Amazon Безос продав акції компанії на понад $3 млрд

SOPA Images / Contributor

Засновник і глава Amazon Джефф Безос продав акції компанії на суму $3,1 млрд. Про це повідомляє Forbes, посилаючись на відповідні документи, подані компанією до Комісії з цінних паперів та бірж США.

Як випливає з документів, угода відбулася 3 і 4 серпня. Після сплати податків Безос отримає з цієї суми близько $2,4 млрд.

За кілька днів до цього Amazon відзвітував про зростання квартальної виручки на 40% у порівнянні з тим же періодом минулого року. Чистий прибуток на акцію склав $10,3, що майже в 10 разів більше, ніж передбачали аналітики.

Видання зазначає, що востаннє Безос продавав акції компанії ще у лютому — на $1,7 млрд. У 2017 році засновник Amazon заявив, що буде щорічно продавати акції компанії на суму $1 млрд для фінансування своєї компанії з дослідження космосу Blue Origin.

Засновник Amazon залишається найбагатшою людиною світу. Forbes оцінює його статки у $188,2 млрд.

  • У квітні повідомлялося, що після обвалу фондового ринку акції компанії Amazon оновили історичний максимум, а статки Джеффа Безоса зросли на $6,4 мільярда.
  • Колишня дружина Безоса Маккензі Безос стала найбагатшою жінкою США — за перший тиждень липня її статки зросли до $62,3 млрд. При розлученні вона отримала чверть його частки.
  • Мільярдери зі списку «25 найбагатших людей світу» за два місяці пандемії коронавірусу сумарно заробили $255 мільярдів.