Ексдружина засновника Amazon Безоса стала найбагатшою жінкою США. При розлученні вона отримала чверть його частки

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Ексдружина засновника Amazon Безоса стала найбагатшою жінкою США. При розлученні вона отримала чверть його частки

DAEWOO KANG / Flickr

Статки колишньої дружини засновника компанії Amazon та найбагатшої людини світу Джеффа Безоса — Маккензі Безос за цей тиждень зросли майже на $6 млрд — до $62,3 млрд. Завдяки цьому вона посіла перше місце у списку найбагатших жінок в США, обігнавши спадкоємицю імперії Walmart Еліс Волтон.

Про це пише Forbes.

Статки ексдружини Безоса зросли після того, як акції Amazon за тиждень з 2 по 9 липня подорожчали на 10%. Статки самого Безоса за цей тиждень зросли на $16,2 млрд — до $188,2 млрд.

Маккензі Безос після розлучення, що відбулося торік у червні, отримала чверть частки Безоса в Amazon, які на той момент коштували $36 млрд. Відтоді її статок зріс майже вдвічі на тлі подорожчання акцій Amazon.

У світі за статками Маккензі Безос обігнала хіба-що спадкоємиця LʼOreal Франсуаза Бетанкур-Маєр, чий статок оцінюють у $64 млрд. При цьому Forbes прогнозує, що Безос може скоро її обігнати, оскільки акції Amazon продовжують зростати.

  • Торік Безос підписала Giving Pledge — обіцянку віддати на благодійність щонайменше половину своїх статків.
  • Після розлучення Джеффа Безоса американський таблоїд National Enquirer опублікував серію матеріалів про його роман з американською телеведучою Лорен Санчес, а також їхні спільні фотографії та приватне листування. За даними NE, вони кілька разів таємно зустрічалися в пʼятизіркових готелях.
  • Сам Безос опублікував листування з представником видавництва American Media, який випускає таблоїд National Enquirer, і звинуватив його в шантажі. Видавець Девід Пекер дружить з президентом Дональдом Трампом. Безос, зі свого боку, є власником видання The Washington Post, опозиційно налаштованого до Трампа. Розслідувати, як таблоїд отримав його листування, Безос найняв Гевіна де Беккера — фахівця з безпеки публічних персон.
  • За інтимні фотографії та листування Джеффа Безоса National Enquirer заплатив $200 тис. Компромат на найбагатшу людину світу журналістам передав Майкл Санчес — брат коханки Безоса, телеведучої Лорен Санчес.