TikTok планує відкрити свій перший центр обробки даних у Європі

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
TikTok планує відкрити свій перший центр обробки даних у Європі

Anadolu Agency / Contributor / Getty Images

Китайська соцмережа TikTok планує відкрити свій перший європейський центр обробки даних в Ірландії з інвестиціями в розмірі близько €420 мільйонів ($499 мільйонів). Про це повідомляє Reuters.

Центр обробки даних в Ірландії створить сотні нових робочих місць, дозволить прискорити завантаження і безпечно зберігати дані європейських користувачів. У компанії очікують, що дата-центр запрацює до початку 2022 року.

Водночас компанія-власник TikTok ByteDance заявляла, що розглядає можливість перенесення штаб-квартири TikTok за кордон після повідомлення британських ЗМІ про переїзд до Лондона.

Зазначимо, що Ірландія є одним з найбільших центрів обробки даних в Європі, де працюють великі технологічні компанії, такі як Amazon, Facebook і Google Alphabet Inc.

  • Американські інвестори розглядали можливість купівлі додатка для обміну короткими відео TikTok у китайської компанії ByteDance. Її дочірня компанія хоче вберегти додаток від блокування в США на тлі загострення відносин між Вашингтоном і Пекіном.
  • Представники служби безпеки США висловили стурбованість тим, що TikTok використовується для збору особистих даних американців.
  • 3 серпня у Microsoft підтвердили, що ведуть переговори щодо придбання TikTok. Раніше Трамп заявив, що роботу TikTok в США заблокують, якщо до 15 вересня соцмережу не продадуть американській компанії.