Білоруський опозиціонер Цепкало просить Путіна підтримати проведення «вільних виборів» та «не підставляти плече» Лукашенку

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Білоруський опозиціонер Цепкало просить Путіна підтримати проведення «вільних виборів» та «не підставляти плече» Лукашенку

Незареєстрований опозиційний кандидат в президенти Білорусі Валерій Цепкало звернувся до президента Росії Володимира Путіна з проханням підтримати проведення «вільних виборів» у Білорусі та засудити «антиросійську політику».

Про це йдеться у листі Цепкала до Путіна та російських громадян, який оприлюднив телеканал «Дождь».

«Звертаюся до вас, Володимире Володимировичу, і до наших братів-росіян з проханням не підставляти в черговий раз «плече» Лукашенку, але підтримати проведення вільних президентських виборів в Білорусі і засудити проведену білоруським режимом антинародну і антиросійську політику. Наші народи обʼєднує спільна культурно-історична спадщина і тісні родинні звʼязки, наші громадяни однаково розуміють ідеї демократії і свободи та хочуть обирати собі владу», — заявив у листі Цепкало.

Опозиціонер вважає, що у президента Білорусі Олександра Лукашенка ніколи не було бажання будувати з Росією «чесні взаємини».

Також Цепкало висловив своє ставлення до затримання під Мінськом 33 найманців «ПВК Вагнера». На його думку, тих заарештували «за надуманими звинуваченнями».

Напередодні стало відомо, що опозиціонер написав листи лідерам понад 30 держав, зокрема США, Канади, Німеччини, Франції, Великої Британії, України. У цьому переліку Росії не було.

Раніше Цепкало заявив, що Кремль вирішив зайняти позицію нейтралітету і не підтримувати жодного з кандидатів у президенти Білорусі.