Екскандидат у президенти Білорусі Цепкало написав листа Зеленському, Трампу, Меркель та іншим лідерам

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Опозиційний колишній кандидат у президенти Білорусі Валерій Цепкало написав відкритого листа світовим лідерам із проханням підтримати вільні та чесні вибори в Білорусі. Про це повідомляє російський Интерфакс.

«Наразі влада Білорусі активно перешкоджає проведенню вільних і чесних виборів президента, а також тисне на всіх, хто бажає справедливості та прозорості виборчого процесу. Для цього вони використовують різноманітні методи залякування і грубу силу», — йдеться в листі Цепкала.

Він просить світових лідерів підтримати проведення вільних і чесних президентських виборів в Білорусі і звернути увагу громадськості на антинародну політику, яку проводить режим Лукашенка. Також Цепкало просить, щоб міжнародні організації брали участь в організації виборів, спостереженні за ними і в підрахунку голосів. Нагадаємо, що вибори президента Білорусі мають відбутися 9 серпня.

Серед цілей опозиції Цепкало називає створення повної прозорості виборчої кампанії в Білорусі, перешкоджання фальсифікації результатів виборів або маніпуляціям з ними.

Політик надіслав листа лідерам понад 30 держав, зокрема США, Канади, Німеччини, Франції, Великої Британії, України. Росії у цьому переліку немає.