Трамп назвав вибух у Бейруті «атакою». У Міноборони США це не підтвердили

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Трамп назвав вибух у Бейруті «атакою». У Міноборони США це не підтвердили

Jackie Ramirez / Pixabay

Президент США Дональд Трамп заявив, що отримав від американських військових дані, що вибух в Бейруті «схожий на атаку». У Міноборони США кажуть, що ознак нападу на столицю Лівану немає.

«Я зустрічався з деким із наших генералів, і їхня інтуїція підказала, що це не було чимось на зразок виробничого вибуху. За їхніми словами, вибух у Бейруті схожий на напад. Це була якась бомба», — заявив президент США під час брифінгу в Білому домі.

Водночас, як повідомляє CNN, три чиновники Міністерства оборони сказали, що немає ніяких ознак того, масивні вибухи в Лівані були нападом. За словами одного з них, якщо б такі ознаки були, то спричинили б автоматичне посилення захисту американських військ і майна США в регіоні. Однак поки нічого подібного не відбувається.

Міністр охорони здоровʼя Лівану Хамад Хасан повідомив, що число жертв вибухів зросло до 78 осіб. Поранено майже чотири тисячі осіб.

  • У столиці Лівану, Бейруті, близько 18:30 за Києвом, вибухнув склад у порту. Відео вибуху опублікували арабські ЗМІ. Через чотири години стало відомо, що загинули не менше 63 людей, більше трьох тисяч — поранені.
  • Через вибухову хвилю пошкоджені майже всі будівлі в місті, а морський порт, де і стався вибух, практично повністю зруйнований.
  • Причиною такого потужного вибуху могли стати нітратні добрива, вогонь на які перекинувся зі складу з феєрверками.
  • Премʼєр-міністр Лівану просить про міжнародну підтримку країни для подолання наслідків вибуху в Бейруті.